B12 eksikliği, yüzdeki bu belirtiyle sizi uyarıyor:

Posted by

B12 vitamini vücut için neden bu kadar gerekli?

B12 Vitamini beyin hücrelerini iltihaptan korur, kalbin durumunu iyileştirir, bağırsak sağlığını destekler ve demansın önlenmesine yardımcı olur.

B12 vitamininin önemi:

Anemiyi önler. Kobalamin, kırmızı kan hücrelerinin üretimini artırarak anemi riskini azaltır.
Diğer B vitaminleri (B6, B9) ile birlikte kalbi iyileştirir.
Beyin iltihabını engeller, vücudun beyin nöronlarını inflamatuar süreçlerin gelişmesinden koruyan miyelin maddesini üretmesine yardımcı olur.
B12 vitamini eksikliği denge kaybı sorunu yaratır: Yürümede zorluk, bacaklarda karıncalanma görülebilir.
Görme için önemlidir çünkü optik siniri, makula dejenerasyonu ve körlüğe yol açabilecek iltihaplanma ve hasardan korur.
Demans gelişme riskini azaltır.
Bağırsakların çalışmasını sağlar.

B12 vitamini eksikliği – yüzdeki belirtiler:

B12 vitamini eksikliğinin en sık görülen belirtileri anemi belirtileridir – yorgunluk, solgunluk. Aynı zamanda kan testinde megaloblastik anemi adı verilen hastalığın spesifik belirtileri de tespit edilecektir.
Ancak bu vitaminin eksikliğini gösteren başka belirtiler de var. Bu vitaminin olası eksikliğinin yüzde görülebilen ve hissedilebilen iki ana işareti var.

Yüz ağrısı veya nevralji. Ağrı genellikle yüzün sadece bir tarafında hissedilir; keskin, keskin veya donuk olabilir. B12 vitamini eksikliğinin izole yüz nevraljisine ve ayrıca yüzün etkilenen tarafında uyuşukluk hissine neden olabiliyor.

Yüzün derisinin renginde bir değişiklik, sarıya dönebilir. Gözlerin beyaz kısımları da sararabilir; bu duruma sarılık da denir. Vücutta B12 vitamini eksikliği olduğunda cilt sararır, gerekli miktarda kırmızı kan hücresi üretilemez.

Glosit de ortaya çıkabilir; bu, dilin rengi koyu kırmızı olduğunda, genişlediğinde ve dildeki papillalar pürüzsüz hale geldiğinde ortaya çıkar.

Ancak yukarıdaki semptomların B12 vitamini eksikliğinin tek belirtisi olmayabileceğini akılda tutmakta fayda var. Bu nedenle kendi kendine teşhis ve kendi kendine tedavi uygulamak tehlikelidir, yalnızca doktor doğru tanı koyabilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir